Rangers FC heeft geen fout gemaakt bij de achtervolging op Celtic in de Schotse Premiership. Met een paar van de sterspelers op de bank werd Hamilton verslagen.

Hamilton Academical
1 - 3
Glasgow Rangers

Steven Gerrard besloot om een paar spelers te sparen een halve week voor de reis naar Rotterdam. Spits Alfredo Morelos was reserve, net als spelmaker Steven Davis. Ook zonder die twee dragende krachten kwam Rangers al snel op voorsprong. Ryan Jack schoof de bal in de zevende minuut al zuiver in de verre hoek: 0-1.

Rangers wist dat het ruim moest winnen om de koppositie weer over te nemen van Celtic. De aartsrivaal won zaterdag al met 4-0 van Livingston en met evenveel verliespunten was het doelsaldo vooralsnog in het voordeel van The Bhoys. Bij die jacht op een hogere score kreeg Rangers in de veertiende minuut een flinke tegenvaller. Lewis Smith maakte gelijk voor Hamilton, de nummer elf van Schotland.

Toch kwam Rangers niet erg in het nauw. Het verschil werd vlak voor rust al gemaakt. Ryan Kent scoorde op geweldige wijze, met een afstandsschot dat zo de verre kruising in zoefde. De voorsprong werd over de streep getrokken, met Davis en Morelos in de slotfase nog als invallers binnen de lijnen. Kent bepaalde de eindstand in de 93ste minuut nog op 1-3.

Het Europa League-duel tussen Feyenoord en Rangers begint donderdag om 18.55 uur. Het is een cruciale wedstrijd voor Feyenoord, dat een achterstand van drie punten heeft op de Schotten en eerder op de zondag zelf al met 1-1 gelijkspeelde bij FC Groningen.

Lees hieronder de tegenstanderanalyse die we al eerder maakten van Rangers FC.