Spannende avond voor 'regelrechte sensatie' Noa Lang

Reacties

Noa Lang kan woensdagavond als vierde Nederlander ooit de prestigieuze Gouden Schoen (de prijs voor Voetballer van het Jaar in België) winnen. De vleugelaanvaller wordt door Belgische analytici als een van de grote kanshebbers gerekend.

Spannende avond voor 'regelrechte sensatie' Noa Lang
© Pro Shots

Dat Lang een aanwinst voor Brugge is, waar sinds begin dit jaar Alfred Schreuder aan het roer staat, is wel gebleken. Sinds zijn overstap van Ajax in 2020 speelde hij er 67 officiële wedstrijden. Hierin maakte hij 25 doelpunten en gaf hij 22 assists. Woensdagavond kan hij zijn goede prestaties luister bijzetten door als vierde Nederlander ooit, na Johan Boskamp (1975), Rob Rensenbrink (1976) en Ruud Vormer (2017) de Gouden Schoen te winnen.

Rob Rensenbrink (links) in 1976 na de Europa Cup ll-winst met Anderlecht.
© Pro Shots
Rob Rensenbrink (links) in 1976 na de Europa Cup ll-winst met Anderlecht.

Volgens Franky Van der Elst, oud speler van Club Brugge en huidig analyticus van Sporza, kan dat zomaar eens gebeuren. 'Het is zeer moeilijk dit seizoen. Ik zet Charles De Ketelaere (Club Brugge) op één. Paul Onuachu (RC Genk) mag zeker niet vergeten worden, vandaar zijn tweede plek. Op drie prijkt Noa Lang. Hij draaide een goed seizoen, maar natuurlijk zal er verdeeldheid zijn door zijn gedrag.'

Het Nieuwsblad ziet nog meer kans voor de ex-Ajacied. 'De 22-jarige Nederlander kende van half september tot eind november dan wel een dipje, maar presteerde het meest constant van alle kanshebbers. Vorig seizoen manifesteerde hij zich als een regelrechte sensatie. Lichtvoetig, te snel voor de scherpe tackles van wanhopige verdedigers en met zestien goals een groot aandeel in de Brugse titel.'

De vleugelflitser, die op 8 oktober 2021 beloond werd met zijn debuut voor Oranje, maakt veel los in België. Vaak gaat het over zijn dribbels en onvoorspelbare acties, maar soms gaat het ook over zijn temperament. Zo kreeg hij op 26 december nog rood in de derby tegen Cercle Brugge, waarna hij in de catacomben het logo van de rivaal van de muur afscheurde. Om 20.45 uur begint het gala in Antwerpen.

VI PRO stond onlangs stil bij de stormachtige ontwikkeling van Noa Lang:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.