Schreuder: 'Ik was zeker verrast door het telefoontje van Club Brugge'

Reacties

Alfred Schreuder heeft een goede eerste indruk gekregen van de selectie van Club Brugge. De nieuwe coach van de Belgische topclub zegt eerlijk dat ook hij verrast was toen hij werd benaderd na het vertrek van Philippe Clement.

Schreuder: 'Ik was zeker verrast door het telefoontje van Club Brugge'
© Pro Shots

Clement verruilde Club Brugge voor AS Monaco, waarna de Belgen doorschakelden naar de voormalige assistent van Ronald Koeman bij Barcelona. 'Ik was aanvankelijk zeker verrast door het telefoontje van Club Brugge', zegt Schreuder in Marbella tegen Sporza. De ploeg met onder anderen Nederlanders Ruud Vormer, Noa Lang en Bas Dost in de selectie werkt in Spanje toe naar de tweede seizoenshelft. Schreuder: 'Bij een kennismakingsgesprek konden we onze ideeën uitwisselen en dat ging meteen heel goed. Na één gesprek was Club overtuigd van mij als trainer.'

Schreuder vertelt dat hij in zijn ogen weer klaar is om op eigen benen te staan als hoofdtrainer. De 49-jarige coach fungeerde tussen augustus 2020 en oktober vorig jaar bij Barça als assistent van Koeman. In de periode daarvoor was hij al hoofdcoach bij 1899 Hoffenheim, na eerder Erik ten Hag te hebben geassisteerd bij Ajax. Hij werkte in Duitsland als assistent onder huidig Bayern München-trainer Julian Nagelsmann en vervulde bij FC Twente verschillende functies, waaronder die van hoofdcoach.

Schreuder wordt in het interview voorgelegd dat het mogelijk een struikelblok is dat hij in de voorbije jaren vooral als assistent fungeerde. 'Ik begrijp dat mensen zo zouden kunnen denken, maar ik ben ook drie jaar hoofdtrainer geweest. Ik weet van mezelf dat ik hoofdtrainer kan zijn, vandaar ook deze uitdaging. Club is natuurlijk een heel grote club, dat weten we ook in Nederland. Ze spelen voor de titel en hun manier van spelen sluit aan op mijn aanpak: dominant, zowel in balbezit als bij balverlies. We willen de beste club zijn met het beste voetbal.'

Het Club Brugge van Schreuder zou tijdens de winterbreak tegen Feyenoord oefenen, maar de oefenwedstrijd die zaterdag op het programma stond, is geschrapt. De Rotterdammers zijn niet afgereisd naar Marbella vanwege de vrees voor meer coronabesmettingen. De tweede seizoenshelft begint voor Club Brugge op 15 januari met een thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden.

Pro League

Stand Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
34
24
5
5
78-27
+51
77
2
Club Brugge
34
21
9
4
72-37
+35
72
3
Anderlecht
34
18
10
6
72-36
+36
64
4
Antwerp
34
19
6
9
55-38
+17
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.