Schreuder doet beroep op Nederlanders tijdens Belgische vuurdoop

Alfred Schreuder heeft zijn eerste wedstrijd in dienst van Club Brugge met gelijkspel afgesloten (0-0). De net aangestelde hoofdtrainer oefende woensdagmiddag tegen het Duitse Karlsruher SC. Dat gebeurde op het trainingskamp in Marbella.

De oefenmeester koos er voor om direct zo veel mogelijk spelers aan het werk te zien. Dat betekende dat hij in de rust het volledige elftal wisselde. Zo begon Nederlander Ruud Vormer de eerste helft in de basiself, terwijl landgenoten Bas Dost en Noa Lang de tweede helft op mochten draven. Heel spectaculair werd het overigens allemaal niet onder de Spaanse zon. Bij rust was er nog niet gescoord. En ook de tweede helft leverde geen treffers op.

Voor Schreuder zal de uitslag niet het meest relevant zijn. De Barnevelder stond dinsdag pas voor het eerst op het trainingsveld en zal zoveel mogelijk indrukken van zijn spelers willen krijgen. In de Belgische titelstrijd moet runner-up Club Brugge een achterstand van zeven punten op Union Saint-Gilloise goed maken om kampioen te worden.

Sinds november van het vorige kalenderjaar zat Schreuder zonder werkgever, nadat hij als assistent van Ronald Koeman werd ontslagen bij Barcelona. Daarvoor was hij hoofdcoach bij Bundesliga-club Hoffenheim. Zijn eerste klus als hoofdtrainer was in het seizoen 2014/2015 als coach van FC Twente. Ook was hij een seizoen assistent-trainer bij Ajax.