Spanje volgt perfect Duitsland naar kwartfinale

Reacties

Duitsland gaat met een perfecte groepsfase naar de kwartfinale. Spanje schaarde zich in een zenuwslopend duel bij de laatste acht van het EK voor Vrouwen.

Spanje volgt perfect Duitsland naar kwartfinale
© Imago
Denemarken
Denemarken
0 - 1
Spanje
Spanje

Een plaats bij de laatste acht was de inzet van de ontmoeting tussen Spanje en Denemarken. De twee landen hadden beide aan de eerste twee groepsduels drie punten overgehouden, waarbij de betere doelcijfers de Spaanse vrouwen een voordeel gaf. Een gelijkspel zou genoeg zijn voor een vervolg van de jacht op de Europese titel.

Spanje verzuimde met een voorsprong de Deense hoop weg te nemen. De kansen waren niet besteed aan de ploeg van Jorge Vilda. Het sterkte Denemarken om met de moed der wanhoop te jagen op de noodzakelijke treffer. Maar in de laatste minuut deelde Marta Cardona met een rake kopbal alsnog de genadeklap uit. In de kwartfinale wacht een duel met het Engeland van Sarina Wiegman.

Finland
Finland
0 - 3
Duitsland
Duitsland

Duitsland had zich al geplaatst voor de kwartfinale. Het was alleen de vraag of het zich als groepswinnaar bij de laatste acht zou scharen en zo Engeland zou ontlopen. De ploeg van Martina Voss-Tecklenburg nam de laatste twijfels weg door ook Finland te verslaan. Sophia Kleinherne zette Duitsland voor rust op het goede spoor. Alexandra Popp maakte kort na rust een einde aan de illusies van Finland. Nicole Anyomi tekende met de 3-0 voor de eindstand. Duitsland, dat in de drie duels ook geen treffer incasseerde, speelt op 21 juli tegen Oostenrijk voor een plaats bij de laatste vier.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.