Spanje ondanks onvoorstelbaar record op hoede voor Albanië

Reacties

Enkele leden van de huidige Spaanse selectie waren nog niet eens geboren toen La Selección in 1993 voor het laatst een nederlaag leed in de WK-kwalificatie tegen Denemarken. Ook met zo'n staat van dienst moet Albanië, de opponent van zondagavond, volgens bondscoach Julen Lopetegui niet worden onderschat.

Spanje ondanks onvoorstelbaar record op hoede voor Albanië

'Albanië heeft gewoon een sterk elftal, dat bleek toch wel op het EK? In Europa heeft een aantal teams in korte tijd enorm veel progressie geboekt, Albanië is een perfect voorbeeld van die ontwikkeling. We zullen alles moeten geven. Ik vind sowieso dat we in een heel zware groep zitten.'

Donderdag speelde Spanje met 1-1 gelijk bij Italië, waardoor de ploeg inmiddels het onvoorstelbare aantal van 55 WK-kwalificatiewedstrijden - allang een wereldrecord - ongeslagen is. Lopetegui hecht er veel meer waarde aan dat zijn eerste drie interlands relatief goed zijn verlopen. Vóór het duel met Italië wonnen de Spanjaarden met 0-2 van België in een oefenwedstrijd en zelfs met 8-0 van Liechtenstein in de WK-kwalificatie.

'Ik ben tevreden dat we zoveel kansen creëerden in al die wedstrijden. Tegen Italië kregen we dertien hoekschoppen, dat zegt wel iets.' In de aanloop naar het treffen met Albanië is er veel te doen over de slechte staat van het veld in Shkodër. 'Daar wil ik het niet over hebben. Het belangrijkste is gewoon dat we goed beginnen.'

Lopetegui kan beschikken over een fitte selectie, al liep Barcelona-speler Sergi Roberto tijdens de training een lichte blessure op. 'We zullen zien hoe hij zich voelt. Sergi Roberto kan natuurlijk op meerdere posities uit de voeten. Hij is een middenvelder die ook als back goed presteert.' Albanië - Spanje, een duel onder leiding van Bas Nijhuis, begint om 20.45 uur.

Stand Groep G
Albanië 2-6 (4-1)
Spanje 2-4 (9-1)
Italië 2-4 (4-2)
Israël 2-3 (3-4)
Macedonië 2-0 (2-4)
Liechtenstein 2-0 (0-10)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.