Spanje boven Noord-Ierland dankzij IJsland

Spanje heeft zich naast Zweden op kop genesteld van Groep F. De Spanjaarden wonnen zelf van letland, terwijl Noord-Ierland de koppositie verspeelde op IJsland.

Spanje-Letland 2-0
Spanje speelde niet goed, maar won wel. De winst was meer te danken aan het magere verweer van Letland, dan aan de klasse van de Spanjaarden. Xavi (foto) en Fernando Torres maakten de goals. In de veertiende minuut tikte Xavi de bal van vijf meter in het doel op aangeven van Joaquin. En in de 84ste minuut besliste Torres het treffen. Hij benutte een rebound nadat Miguel Angel Angulo op doelman Vanins was gestuit.

IJsland-Noord-Ierland 2-1
Noord-Ierland kan het EK vaarwel zeggen door de tweede nederlaag op rij. In blessuretijd werkte Keith Gillespie de bal in zijn eigen doel na een voorzet van Grétar Steinsson: 2-1. Tot die fatale misser leek David Healy zijn land te hebben gered van een nederlaag. Met zijn twaalfde doelpunt van deze EK-kwalificatie had hij in de 72ste minuut voor een verdiende gelijkmaker getekend, nadat Armann Smari Bjornnson al in de zesde minuut had gescoord.

Denemarken-Liechtenstein 4-0
Al na 36 minuten stond de eindstand op het scorebord. Dennis Rommedahl bereidde zowel de 1-0 van Morten Nordstrand als de
3-0 van Jon Dahl Tomasson voor. Martin Laursen (2-0) en Nordstrand (4-0) zorgden voor de overige treffers.

Zweden en Spanje zijn koploper met negentien punten, de Zweden hebben één duel minder gespeeld. Noord-Ierland volgt met zestien punten, terwijl Denemarken veertien punten heeft en nog een duel tegoed heeft.