Spalletti verklapt opmerkelijke reden achter reserverol De Vrij

Reacties

Internazionale-trainer Luciano Spalletti heeft verklaard waarom hij Stefan de Vrij de hele wedstrijd op de bank hield in de uitwedstrijd tegen Lazio. De Vrij speelde vorig seizoen nog in het shirt van de formatie uit Rome en ging toen op de laatste speeldag in de fout tegen zijn huidige werkgever.

Spalletti verklapt opmerkelijke reden achter reserverol De Vrij

In de vorige speelronde stond De Vrij nog negentig minuten binnen de lijnen in de beladen derby tegen AC Milan, maar Spalletti vond het niet verantwoord om de Nederlander in actie te laten komen tegen Lazio. 'Ik vond het niet eerlijk tegenover De Vrij, omdat hij door het hele stadion uitgejoeld zou worden. Dat was sowieso gebeurd', voorspelde Spalletti bij Sky Italia.

'Hij is een uitzonderlijk gevoelige jongen', ging Spalletti verder. 'Als hij een aantal fouten had gemaakt, kan hij zomaar in een neerwaartse spiraal komen.'

Daarmee beschermde Spalletti zijn speler. Lazio-trainer Simone Inzaghi koos er in mei voor om De Vrij op te stellen in het cruciale duel op de slotdag van de Serie A met Inter. Destijds was al duidelijk dat De Vrij transfervrij zou overstappen naar de club uit Milaan. De wedstrijd werd een drama voor De Vrij, die een strafschop veroorzaakte en voortijdig gewisseld werd. Tot overmaat van ramp verloor Lazio met 2-3, waardoor de Romeinen het Champions League-ticket aan Inter moesten laten.

Inzaghi liet na afloop van de wedstrijd van maandag opnieuw weten dat hij geen spijt had van keuze om De Vrij in mei op te stellen. Inter startte maandag met Miranda en Milan Skriniar als centrumverdedigers en won het topaffiche met 0-3. In de Serie A staan de Italianen tweede achter koploper Juventus. De groepsgenoot van PSV in de Champions League treft komende zaterdag Genoa in de Serie A, waarna het duel met Barcelona volgt in het elitetoernooi van Europa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.