Spalletti hekelt arbitrage: 'Laten we het hebben over die cornervlag'

Reacties

De nederlaag bij AC Milan (1-0) leverde Napoli meer schade op. Trainer Luciano Spalletti wees na de verloren Champions League-kwartfinale naar de arbitrage.

Spalletti hekelt arbitrage: 'Laten we het hebben over die cornervlag'
© Ziggo Sport
AC Milan
AC Milan
1 - 0
Napoli
Napoli

Voor de return zijn André-Frank Zambo Anguissa en Min-Jae Kim niet inzetbaar voor Napoli. Het tweetal is geschorst door hun kaarten in de eerste kwartfinale. Met name de rode kaart voor de middenvelder uit Kameroen was een hard gelag. 'Het voelt onrechtvaardig. Maar we doen er niets aan', zei Spalletti na de 1-0 nederlaag in San Siro.

'We stonden op het punt hem te wisselen toen het gebeurde. Het is teleurstellend dat het ons een paar minuten kostte om te bedenken wie hem zou vervangen. Ik had ook te weinig aandacht voor de arbiter', stak de Napoli-coach de hand in eigen boezem.

Spalletti had echter ook een twijfelachtige rol van scheidsrechter István Kovács gezien. Hij vroeg zich hardop af waarom Kim wel geel kreeg voor commentaar op de leiding, waar eerder Milan-spits Rafael Leão onbestraft de cornervlag omver trapte. 'Als we het hebben over gebaren, laten we het dan hebben over de cornervlag. Vertel me dan over de boodschap aan kinderen dat je in een woedeaanval een cornervlag mag slopen als het niet gaat zoals je wilt…'

De Napoli-trainer wilde zijn vingers verder niet branden. 'Kijk het ligt allemaal voor je, het is zeer duidelijk. Ik hoef verder geen commentaar te geven over de arbitrale beslissingen. Je kan het zelf zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.