Spalletti denkt na historische avond aan Maradona: 'Hij zou trots zijn geweest'

Reacties

Napoli-trainer Luciano Spalletti toonde zich na de historische zege op Ajax een meer dan tevreden coach. De Italiaan denkt dat Napoli-icoon Diego Maradona trots zou zijn geweest op de prestatie van zijn ploeg.

Spalletti denkt na historische avond aan Maradona: 'Hij zou trots zijn geweest'
Ajax
Ajax
1 - 6
Napoli
Napoli

Na de vroege achterstand door een doelpunt van Mohammed Kudus herpakte Napoli zich dinsdagavond al snel en declasseerde Ajax in de Johan Cruijff Arena. 'Wanneer je hier in een kolkend stadion al vrij snel een tegengoal krijgt, is het niet gemakkelijk om direct een antwoord te geven, maar ze hebben geweldig gereageerd. Het doelpunt had geen enkele invloed op ons spel', zei Spalletti na de wedstrijd.

'We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. We hebben laten zien tot waartoe we in staat zijn. Zelfs Maradona zou trots op ons zijn geweest', aldus de trainer van Napoli, die nu met drie zeges op rij in de Champions League hard op weg is naar de knock-outfase in het miljardenbal. In de Serie A gaat Napoli ook ongeslagen aan de leiding.

'We hebben een uitstekende kans om verder te gaan in de Champions League. Wat die prestatie nog specialer zou maken is de kwaliteit van de tegenstanders in de groep. Ajax blijft een geweldige club', besluit Spalletti, sinds vorig jaar aan het roer bij Napoli. Ajax gaat volgende week woensdag (18.45 uur) op bezoek in Napels.

Kracht Napoli
Giacomo Raspadori nam twee van de zes Napolitaanse goals voor zijn rekening. 'We zijn echt enorm blij met onze prestatie, maar we moeten dit niveau vasthouden en altijd proberen te blijven verbeteren', zei Raspadori tegen Sky Sport Italia. 'Ik ben blij met het vertrouwen van de coach in mij. De kracht van ons team is dat we echt voor elkaar werken. Maar we kunnen nóg beter.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.