Spaanse verdediger Amat al wel rond met Swansea City

Waar Wilfried Bony nog in afwachting is over het afronden van zijn gewilde transfer naar Swansea City, heeft de club uit Wales wel al een akkoord bereikt met Jordi Amat. De 21-jarige verdediger komt over van Espanyol.

Spaanse verdediger Amat al wel rond met Swansea City

Swansea meldt op de eigen website dat alleen een medische keuring de deal met Amat nog in de weg staat. Als dat laatste obstakel uit de weg is krijgt de jeugdinternational van Spanje een vierjarig contract in het Liberty Stadium.

Amat maakte al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor Espanyol, maar speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Rayo Vallecano. Met de club uit Madrid eindigde hij verrassend als achtste in de Primera División.

Bij Swansea is Amat alweer de zesde Spanjaard. Ángel Rangel en Chico waren afgelopen seizoen een vast gezicht in de defensie van de ploeg van manager Michael Laudrup, terwijl clubtopscorer Michu en buitenspeler Pablo Hernández voor aanvallende impulsen zorgden. Bovendien kwam ook José Cañas deze zomer al over van Real Betis.

Bij Swansea wordt Amat ploeggenoot van doelman Michel Vorm en middenvelder Kemy Agustien. De kans is aanwezig dat daar nog twee Nederlanders bijkomen, aangezien Swansea met Villarreal onderhandelt over het aanblijven van de gehuurde Jonathan de Guzman en Dwight Tiendalli twijfelt over een aanbieding die hij in beraad heeft.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen