Spaanse pers bezorgd om Lewandowski na volgende wedstrijd zonder goal

Reacties

Zorgen over de landstitel zijn er niet, zo na de 0-0 van Barcelona maandagavond tegen Girona. Omdat Real Madrid zondag verloor, is de voorsprong immers zelfs met een puntje gegroeid: dertien stuks nu, met nog tien wedstrijden. Dat kan niet meer mis. In de Spaanse pers zien ze wel een ander probleem.

Spaanse pers bezorgd om Lewandowski na volgende wedstrijd zonder goal
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 0
Girona
Girona

Een probleem dat in de spits loopt, meer specifiek. Robert Lewandowski werd binnengehaald om wedstrijden als deze met een klasseflits te beslissen, maar de Pool slaagde daar niet in, zoals hij vorige week ook lijdzaam moest toezien hoe niet hij maar Karim Benzema de show stal in de Clásico en zo de deur naar de bekerfinale dichtsmeet voor de bewoners van Camp Nou. Lewandowski scoorde in zijn laatste twaalf wedstrijden voor Barcelona slechts vier keer.

'Het Lewandowski-verhaal begint zorgwekkend te worden. Het team heeft hem nodig, maar de Pool komt niet tevoorschijn. En het hard erger kunnen zijn, want Girona had zelfs kansen om te winnen. Het baart zorgen om te zien hoe hij in sommige wedstrijden, zoals deze, helemaal niet in het spel betrokken is. Barcelona heeft de hulp van zijn topscorer nodig', aldus Marca.

'De Pool speelde opnieuw een slechte wedstrijd', vindt AS. 'Het seizoen begint erg lang te worden. Hoe kon het contract dat hij bij Barcelona tekende zo lang zijn, tot 2026? Een interessant debat dat zich maar moeilijk laat openen. Hij miste een grote kans aan het begin en daarna werden zijn acties ronduit wanhopig. Het begint zorgwekkend te worden, ook omdat de spits angstig rondloopt door het gebrek aan kansen.'

'Op het laatst een fraai hakje, maar de Pool werd met de minuut verder van de wedstrijd afgesneden. Hij had geen controle over de wedstrijd, of over de bal. De Poolse spits wordt minder, sinds het WK heeft hij nog maar vier keer gescoord', heeft ook El Mundo Deportivo het telraam erbij gepakt. Zondag kan Barcelona zich herstellen: onder de rook van Madrid wacht een uitbeurt bij Getafe.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.