Spaanse media roemen onverwachte hoofdrolspeler bij Real: 'Rodrygolazos'

Reacties

In de schaduw van Jude Bellingham steekt ook Rodrygo in een uitstekende vorm bij Real Madrid. Tegen Cádiz was hij van grote waarde voor de Madrilenen, al zou de Braziliaan eigenlijk niet in de basis starten, liet trainer Carlo Ancelotti weten.

Spaanse media roemen onverwachte hoofdrolspeler bij Real: 'Rodrygolazos'
Cádiz
Cádiz
0 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Terwijl bij Real de schijnwerpers vaak op Bellingham zijn gericht, toonde Rodrygo zondagavond in Cádiz ook zijn waarde voor de koploper in La Liga. De negentienvoudig Braziliaans international was goed voor twee doelpunten en een assist (bij de 0-3 van Bellingham).

'Rodrygolazos', kopte Marca maandag. 'Rodrygo speelde een van zijn beste wedstrijden voor Real sinds zijn komst in 2019. Het is ook voor het eerst dat hij in drie wedstrijden op rij scoort voor Real. Hij maakt een einde aan alle onzekerheid rond hem.'

Rodrygo scoorde in de voorbije weken tegen SC Braga (Champions League, één keer), Valencia (La Liga, twee keer) en dus Cádiz (twee keer). Volgens AS had de Braziliaan dertien doelpogingen nodig om in die serie duels tot vijf doelpunten te komen. In zijn voorgaande vijftien duels had Rodrygo 46 doelpogingen nodig om tot twee goals te komen.

Fysiek ongemak
De Braziliaan nam bij afwezigheid van zijn landgenoot Vinícius Júnior het voortouw in de aanval bij Real, al had Real-trainer Ancelotti eigenlijk andere plannen met Rodrygo. 'Ik wilde hem eigenlijk rust geven na zijn interlandperiode bij Brazilië, maar door fysieke problemen bij Brahim Diaz moest ik toch een beroep op hem doen en Rodrygo maakte het verschil voor ons', zei de Italiaan tegen Marca.

'Ik voelde me niet helemaal fit, ik had last van mijn knie en ik heb een pijnlijke kies. Maar twintig minuten voor de tijd wedstrijd hoorde ik dat ik toch moest spelen. Uiteindelijk pakte dat heel goed uit', zei Rodrygo met een brede glimlach na zijn glansrol in Cádiz. Dit seizoen staat zijn teller na achttien officiële duels op zeven goals en vijf assists. Real speelt komende woensdag in de Champions League thuis tegen Napoli.

0-1. Rodrygo

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

0-2. Rodrygo

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
33
26
6
1
71-22
+49
84
2
Girona
33
22
5
6
69-40
+29
71
3
Barcelona
32
21
7
4
64-37
+27
70
4
Atlético Madrid
33
20
4
9
62-39
+23
64
5
Athletic de Bilbao
33
16
10
7
53-33
+20
58
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.