Real Madrid kan volgende Galáctico makkelijk betalen

Reacties

Real Madrid staat er financieel gezien bijzonder florissant voor. De club sneed in de kosten rond het eerste elftal, heeft flink wat vermogen op de bank staan én kan simpel enkele leningen activeren om een volgende slag te slaan op de transfermarkt. Het woord Galáctico is alweer gevallen in Spaanse media.

Real Madrid kan volgende Galáctico makkelijk betalen
© Voetbal International

De term Galácticos ontstond rondom de millenniumwissel, toen Real Madrid onder president Florentino Pérez elk jaar een topspeler naar de Spaanse hoofdstad haalde. Dat begon in 2000 met Luís Figo, in opeenvolgende jaren volgden Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham, Michael Owen en Robinho.

Jaren later werden spelers als Cristiano Ronaldo, Kaká en Ángel Di María ook Galáctico genoemd en Spaanse media verwachten dat er heel snel een nieuwe speler aan het rijtje toegevoegd kan worden. AS, sportkrant uit Madrid, weet dat alle (financiële) seinen op groen staan bij De Koninklijke. De club bracht de personeelskosten met 78 miljoen euro omlaag en heeft 128 miljoen aan eigen vermogen te besteden op de transfermarkt.

Real Madrid heeft al behoorlijk geïnvesteerd in het elftal van de toekomst.

Daar houdt het echter niet mee op. In het verleden kreeg Real Madrid goedkeuring voor diverse leningen, die vervolgens niet zijn gebruikt. In totaal kan er volgens AS liefst 265 miljoen geleend worden als dat wenselijk is voor de club. De namen die genoemd worden zijn niet mis: Kylian Mbappé en Erling Haaland zijn de voornaamste kandidaten om Real Madrid af te helpen van de financiële weelde. Real Madrid raakte met Karim Benzema een topspits kwijt en kan gekeken naar de selectie wel een spits van wereldklasse gebruiken. Wel krijgen de Spanjaarden volgend jaar de beschikking over toptalent Endrick.

Voor Mbappé hoeft Real Madrid mogelijk geen transfersom te betalen, de Fransman ligt bij Paris Saint-Germain voor nog een jaar vast en er is gesteggel over een optie in dat contract. Dat resulteerde er zelfs in dat Mbappé enkele wedstrijden buiten de selectie van PSG werd gelaten. De clubleiding stelde dat Mbappé tot medio 2025 vastlag, maar het bleek achteraf te gaan om een contract tot de zomer van 2024, met een optie op een extra jaar. Zonder instemming van Mbappé kan die optie echter niet gelicht worden en die instemming is er vooralsnog niet.

Over de contractsituatie van Haaland bij Manchester City is minder bekend. Zaakwaarnemer Rafaela Pimenta wilde onlangs de aanwezigheid van een vertrekclausule ontkennen noch bevestigen. Haaland ligt nog tot medio 2027 vast bij de Engelse landskampioen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.