Spaanse media genieten van keuze Koeman, heersende De Jong en bevrijde Dest

Reacties

Ronald Koeman, Frenkie de Jong en Sergiño Dest worden in Spaanse media overladen met complimenten na de 0-2 zege op Sevilla. Koeman ontvangt de complimenten voor zijn tactische omzetting, De Jong voor zijn bepalende spel en Dest voor zijn aanvallende intenties.

Spaanse media genieten van keuze Koeman, heersende De Jong en bevrijde Dest
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
0 - 2
Barcelona
Barcelona

'De beslissing van Koeman om met drie centrale verdedigers te beginnen heeft het vuurtje van een Spaanse titelstrijd weer aangewakkerd', zo complimenteert Marca de Nederlandse Barcelona-coach. De 5-3-2-formatie van Koeman resulteerde namelijk in een heersend Barcelona in Sevilla. 'Het was een heel risicovol besluit, maar het heeft geweldig uitgepakt. Met dit systeem kregen Ousmane Dembélé en Lionel Messi meer vrijheid om zichzelf te laten gelden', zo voegt het medium toe. 'Precies zoals Koeman het had uitgetekend. Dit was het beste Barcelona van het seizoen', luidden de conclusies van Mundo Deportivo.

Spaanse media zagen ook hoe De Jong en Dest uitstekend speelden in het nieuwe systeem. 'Wat een indrukwekkende fysiek heeft De Jong. Hij hielp Sergio Busquets, heerste op het middenveld en had zelfs nog genoeg benzine in de tank om aanvallend iets te laten zien. Door zijn energie bleef het team bij elkaar', zo schreef Sport over De Jong. Marca: 'De Nederlander was bijna de beste van het veld. Hij heeft het Barcelona-middenveld eigen gemaakt, toont continu aan controle te hebben en biedt andere spelers altijd weer een extra optie om de bal naartoe te spelen. Zijn ongelooflijke conditie en moed zorgen ervoor dat hij kan heersen.' En ook AS was vol lof over De Jong: 'Hij is spectaculair in vorm. Zijn vermogen om tussen de linies te bewegen is onuitputtelijk. Ook zonder bal is hij uitstekend.'

'We doen nog volop mee voor de titel', zo sprak Dest na afloop op het clubkanaal van Barcelona. Met diezelfde overtuiging speelde hij ook in Sevilla. 'Bevrijd als vleugelverdediger door met drie centrale verdedigers te spelen', concludeerde Marca. 'Deed meer dan ooit mee aan het aanvallende spel van Barcelona. Hij kende geen angst. Jammer van zijn poging op de paal.' Ook van AS kreeg Dest complimenten: 'Hij had zo'n wedstrijd nodig. Met bewaking in zijn rug is hij altijd op zoek naar de diepte. Hij toonde veel dreiging. Zijn spel past heel goed bij dit systeem.'

Mundo Deportivo was dermate gecharmeerd van het spel van Barcelona dat het durft te betwijfelen of Sevilla wel de finale van het toernooi om de Copa del Rey gaat halen, ondanks een 2-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd tegen Barça: 'Let op, het is nog niet gespeeld', stelt het medium.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.