Dolblije Koeman geniet van 'perfecte wedstrijd' en durft te dromen van prijzen

Reacties

Ronald Koeman kon zijn geluk niet op nadat Barcelona met 0-2 had gewonnen van Sevilla. De Nederlander koos voor een 5-3-2-systeem en zag dat uitstekend uitpakken. Barça was heer en meester in Sevilla en het enige wat ontbrak was een vroegtijdige beslissing.

Dolblije Koeman geniet van 'perfecte wedstrijd' en durft te dromen van prijzen
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
0 - 2
Barcelona
Barcelona

'We hebben het systeem veranderd om zo Sevilla beter onder druk te kunnen zetten. Dat hebben we vanaf de eerste minuut gedaan en tot het einde hebben we ze geen moment met rust gelaten aan de bal', zo analyseerde Koeman, die zijn plan perfect uitgevoerd zag worden. 'We wilden daarnaast gebruik maken van de snelheid van Ousmane Dembélé. Die eerste goal was precies zoals we het wilden. Sevilla niet de kans geven om te spelen en Ousmane bedienen. We hebben het perfect gedaan.'

De 0-2 zege op Sevilla biedt bovendien hoop voor de bekerreturn van aanstaande woensdag. Dan moet Barcelona in Camp Nou proberen een 2-0 nederlaag uit de eerste wedstrijd weg te poetsen tegen Sevilla in Camp Nou. 'We geloven er zeker in. We hebben laten zien die uitslag neer te kunnen zetten, maar woensdag wordt wel weer een andere wedstrijd. Het is aan ons om te laten zien dat we het geloof hebben. Als we dan weer spelen zoals vandaag, dan kunnen we het zeker nog halen', aldus Koeman.

Na de 1-4 nederlaag tegen Paris Saint-Germain in de Champions League, de 2-0 nederlaag tegen Sevilla in het toernooi om de Copa del Rey en de ruime achterstand op Atlético in de competitie leken Koeman en Barça een seizoen zonder prijzen tegemoet te gaan. Na zaterdag is de achterstand op Atlético (dat nog wel twee duels minder heeft) echter nog maar twee punten en ook het geloof in een comeback in het Spaanse bekertoernooi is er na zaterdag volop. 'Barça moet altijd winnen en bovenaan staan in de competitie. In alle competities moeten we voor onze kansen blijven gaan', zo droomde Koeman hardop van toch nog een prijs dit seizoen.

Blessures
Overigens was niet alles hosanna voor Koeman. Hij zag namelijk Pedri en Ronald Araújo uitvallen. Na afloop maakte Barcelona bekend dat het bij Pedri om een spierblessure aan zijn rechterkuitbeen ging. Het meespelen van de achttienjarige middenvelder tegen Sevilla zou hoogst onzeker zijn, maar zelfs het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (10 maart) zou in gevaar komen. Araújo keerde tegen Sevilla terug van een enkelblessure, maar greep een kwartier na zijn invalbeurt weer zijn enkel. 'We moeten de blessures afwachten, maar ook in deze wedstrijd hebben we laten zien dat andere jongens op kunnen staan', zei Koeman erover.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
6
Real Betis Sevilla
38
17
10
11
50-50
0
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.