Spaanse fiscus akkoord met schikking Ronaldo: 19 miljoen boete

Reacties

De Spaanse belastingdienst is akkoord met de schikking die Cristiano Ronaldo (33) heeft getroffen met het Openbaar Ministerie naar aanleiding van het ontduiken van belasting. De Portugese aanvaller moet een boete van bijna negentien miljoen euro betalen.

Spaanse fiscus akkoord met schikking Ronaldo: 19 miljoen boete

Dat meldt het Spaanse persbureau EFE. Behalve de boete, die is gebaseerd op vier overtredingen uit de periode 2011-2014, is Ronaldo ook veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. In Spanje worden celstraffen van die periodes (en korter) echter omgezet in een voorwaardelijke sanctie als het de eerste veroordeling betreft, waardoor de superster niet daadwerkelijk achter slot en grendel hoeft.

Ronaldo bereikte met de Spaanse overheid al eerder een akkoord over de schikking, maar moest nog wachten op goedkeuring van de fiscus. Zelf heeft de voormalig aanvaller van Real Madrid, die deze zomer overstapte naar Juventus, altijd volgehouden onschuldig te zijn. Onlangs gaf La Liga-voorzitter Javier Tebas het Spaanse belastingstelsel nog de schuld van het vertrek van Ronaldo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.