Spaanse debutant Carlos Soler laat zich direct gelden: positief én negatief

Reacties

Het debuut van Carlos Soler voor de Spaanse nationale ploeg gaat niet onopgemerkt voorbij. De middenvelder van Valencia scoorde al vroeg in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden, maar had vervolgens ook een aandeel in de razendsnelle gelijkmaker.

Spaanse debutant Carlos Soler laat zich direct gelden: positief én negatief
© Pro Shots
Zweden
Zweden
2 - 1
Spanje
Spanje

Soler is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen en was in de eerste drie competitieduels van Valencia steeds trefzeker. De middenvelder werd voor zijn goede vorm beloond met een basisplaats in de Spaanse nationale ploeg en beschaamde het vertrouwen van bondscoach Luis Enrique niet. Al in de vierde minuut luisterde Soler zijn debuut op met de openingstreffer.

De Spaanse voorsprong bleef niet lang staan en daar had Soler wel wat schuld aan. Zweden bracht de bal direct na de aftrap naar voren, waar de bezoekers konden onderscheppen. Soler probeerde Sergio Busquets aan te spelen, maar zijn pass was onhandig, waardoor Alexander Isak kon onderscheppen. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de voormalig Willem II'er hard raak.

Zo kende Zweden - Spanje een leuk begin. Op het afgelopen EK stonden de twee ploegen ook al tegenover elkaar; toen eindigde het duel nog in een doelpuntloos gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.