'Spaanse bond schuift opmerkelijke opvolger voor Rubiales naar voren'

Reacties

Antonio Mateu Lahoz zou de voorkeurskandidaat van de Spaanse voetbalbond RFEF zijn om de sinds enige tijd vacante positie van bondsvoorzitter te gaan bekleden.

'Spaanse bond schuift opmerkelijke opvolger voor Rubiales naar voren'
© Pro Shots

Dat meldt de Spaanse sportkrant MARCA dinsdagavond. De vacature bij de RFEF is er sinds Luis Rubiales die post zeven weken geleden verliet. Dat was het gevolg van een ongekende controverse over het feit dat hij de Spaanse voetbalster Jenni Hermoso op de mond zoende, terwijl Hermoso daar geenszins van gediend was.

Mateu Lahoz (46) belandde in het middelpunt van de wereldwijde belangstelling op het voorbije WK, waar hij tijdens de kwartfinale tussen Oranje en Argentinië kwistig met kaarten strooide – achttien gele en een rode voor Denzel Dumfries. Een paar weken later deed hij dat in de derby Barcelona – Espanyol nog eens dunnetjes over: vijftien keer geel en twee keer rood. In juni dit jaar nam hij afscheid van het scheidsrechtersvak. Hij ging verder als voetbalanalist.

Het zal nog wel even duren voordat we weten of Mateu Lahoz inderdaad in die rol verder gaat. De voorzitter van de bond zal gekozen worden in een verkiezing, die volgens MARCA vermoedelijk in maart volgend jaar gehouden wordt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.