Voetbalwereld is toch nog niet van Mateu Lahoz af

Reacties

Antonio Mateu Lahoz blijft actief in de voetbalwereld. De Spaanse scheidsrechter hing in juni zijn fluit aan de wilgen, maar heeft nu een baan gevonden als commentator bij de Spaanse televisie.

Voetbalwereld is toch nog niet van Mateu Lahoz af
© Pro Shots

Het waren ontroerende beelden. Mateu Lahoz was het afgelopen jaar een van de meest besproken scheidsrechters ter wereld, maar toen hij begin juni in tranen afscheid nam van het voetbal tijdens Real Mallorca tegen Rayo Vallecano, bleek het respect voor hem ook groot. Met wedstrijden in de Champions League, op de Olympische Spelen en op het WK heeft hij toch een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd.

Komende woensdag maakt Mateu Lahoz zijn debuut als commentator. Hij doet dan verslag van de UEFA Super Cup tussen Manchester City en Sevilla. Vanaf dan is hij vaker te horen als verslaggever op de Spaanse televisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Nederland is Mateu Lahoz vooral bekend om de rol die hij als scheidsrechter speelde afgelopen WK tijdens Nederland tegen Argentinië. Onder anderen Frenkie de Jong was destijds zeer giftig op de arbiter. 'Hij was echt schandalig', zei hij direct na afloop.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.