Spaanse bond schorst ex-Ajacied die Hermoso zou hebben gedwongen te liegen

Reacties

De Spaanse bond (RFEF) heeft een voorlopige schorsing opgelegd aan technisch directeur Albert Luque en marketingdirecteur Rubén Rivera. Het duo wordt ervan verdacht voetbalster Jennifer Hermoso te hebben gedwongen om te liegen over de intenties van Luis Rubiales bij de WK-kus.

Spaanse bond schorst ex-Ajacied die Hermoso zou hebben gedwongen te liegen
© Pro Shots

Afgelopen zomer kuste toenmalig voorzitter van de Spaanse bond speelster Jennifer Hermoso op de mond. In een korte video na afloop verscheen Hermoso, die aangaf dat de zoen met wederzijdse instemming was. Later kwam ze daar echter van terug. Ze zou onder druk zijn gezet om die video op te nemen. Daarvan worden voormalig Ajacied Luque en Rivera verdacht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De RFEF heeft besloten om de directeuren voorlopig te schorsen', schreef de bond in een verklaring. Het Spaanse Openbaar Ministerie heeft 2,5 jaar celstraf geëist tegen Rubiales en Hermoso heeft ook de rol van de directeuren daarin aangekaart. Dat wordt momenteel onderzocht. 'Rivera en Luque zullen hun taken niet meer uitvoeren tot deze juridische kwestie is opgehelderd.'

Luque heeft een verleden in Nederland. Hij maakte in 2007 als speler de overstap van Newcastle United naar Ajax. Hij liet geen onuitwisbare indruk achter en kwam tot zestien optredens en vier goals voor de Amsterdammers. Ajax legde hem in dat seizoen een boete op voor een openlijke ruzie met ploeggenoot Luis Suárez. Later vertrok hij naar Málaga CF. In december 2022 werd hij door de RFEF aangesteld als technisch directeur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.