'Spaanse justitie vaardigt arrestatiebevel uit tegen Rubiales'

Reacties

Het Spaanse Ministerie van Justitie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Luis Rubiales, de ex-voorzitter van de Spaanse voetbalbond (RFEF), vanwege vermeende 'onregelmatigheden' binnen die organisatie.

'Spaanse justitie vaardigt arrestatiebevel uit tegen Rubiales'
© Pro Shots

Dat melden meerdere Spaanse media woensdagavond. Rubiales verblijft momenteel in de Dominicaanse Republiek. Niet voor voetbalgerelateerde werkzaamheden, want de FIFA heeft hem recent nog voor drie jaar wereldwijd geschorst van alle aan voetbal verbonden activiteiten. Rubiales stapte kort daarna op als bondsvoorzitter.

De zaak heeft volgens de Spaanse media niets te maken met hetgeen waarvoor Rubiales is afgezet, de gewraakte kus die hij aan speelster Jennifer Hermoso uitdeelde na het winnen van de WK-finale vorige zomer. Het gaat in dit geval om het contract dat de RFEF heeft afgesloten voor het spelen van de Spaanse Super Cup in Saoedi-Arabië. Dat leidde woensdag tot meerdere arrestaties op het kantoor van de bond, en nu wordt dus ook Rubiales verwacht.

De RFEF plaatste inmiddels een verklaring op de website waarin staat dat de bond volledige medewerking zal verlenen inzake het onderzoek.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.