'Spaanse bond onverbiddelijk: vijf VAR-scheidsrechters de laan uitgestuurd'

Reacties

De Spaanse bond (RFEF) heeft ingegrepen door niet één, maar maar liefst vijf VAR-scheidsrechters de laan uit te sturen. Zij zouden een onjuist beeld hebben geschetst van wat er in de slotfase van Valencia - Real Madrid gebeurde.

'Spaanse bond onverbiddelijk: vijf VAR-scheidsrechters de laan uitgestuurd'
© Pro Shots
Valencia
Valencia
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Eén van de VAR-scheidsrechters is Iglesias Villanueva (foto), die afgelopen zondag de leiding had over de VAR. Hij, in samenwerking met zijn collega's, liet niet zien wat er daadwerkelijk gebeurde tussen Vinícius Junior en Valencia-speler Hugo Duro. Scheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea kreeg alleen de agressie van Vinícius te zien en niet de fysieke handelingen van Duro. Daardoor kreeg alleen de speler van Real Madrid de rode kaart en mocht Duro blijven staan.

Vinícius reageerde woest omdat hij vanaf de tribune racistisch werd bejegend, maar zowel Real Madrid als de RFEF vindt dat de situatie dus ongenuanceerd beoordeeld is. Voor Villanueva en vijf anderen VAR-scheidsrechters zit het er dus op: zij zijn volgens Marca, AS en Mundo Deportivo opzij gezet door de RFEF. Wat dit voor hun dienstverband betekent, is niet bekend. Villanueva ondersteunt de VAR woensdag nog wel tijdens Real Betis - Getafe, maar puur en alleen omdat hij al was aangesteld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.