Spaanse bond bevestigt megaschorsing voor Diego Costa

Reacties

Het seizoen van Diego Costa is voorbij. De Spaanse voetbalbond heeft niets gedaan met de klachten van Atlético Madrid en de schorsing van acht wedstrijden voor de aanvaller officieel gemaakt.

Spaanse bond bevestigt megaschorsing voor Diego Costa

Diego Costa ging in de verloren competitietopper tegen Barcelona door het lint tegenover scheidsrechter Jesús Gil Manzano en wordt daar flink voor gestraft. De spits heeft vier wedstrijden schorsing gekregen vanwege zijn beledigingen en vier wedstrijden omdat hij de arbiter bij de arm had gegrepen. Ook moet Diego Costa een boete betalen, van 6010 euro.

De straf is hetzelfde als de strafeis, die donderdag al bekend werd. Atlético weigerde om zich hier zomaar bij neer te leggen en ging in beroep, maar nu blijkt dus dat dit zonder succes is geweest. Omdat Atlético in dit seizoen nog maar zeven competitiewedstrijden speelt, zit het seizoen er voor Diego Costa op. De aanvaller kan zich gaan richten op het volgende voetbaljaar.

Voor Diego Costa is het een teleurstellend seizoen geworden. De aanvaller maakte in La Liga slechts twee goals en in de Champions League maar eentje. 'Het was geen goed jaar voor hem, maar dat heeft alleen te maken met blessures', nam coach Diego Simeone het eerder deze vrijdag al op voor de geboren Braziliaan. 'Hopelijk keert hij ijzersterk terug in de voorbereiding en komt hij weer in zijn ritme.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.