Simeone moppert over willekeur na kortsluiting bij Diego Costa

Reacties

Atlético Madrid hoopte zaterdagavond zijn titelkansen nieuw leven te kunnen inblazen, maar kwam op bezoek bij Barcelona al snel met tien man te staan, door een rode kaart voor Diego Costa. Met een man meer trok Barcelona de overwinning in de slotfase vervolgens naar zich toe.

Simeone moppert over willekeur na kortsluiting bij Diego Costa

Barcelona won dankzij twee late goals met 2-0 van Atlético en heeft nu, met nog zeven competitiewedstrijden te gaan, een voorsprong van elf punten op de nummer twee van de ranglijst. Atlético-coach Diego Simeone weet dat hij het kampioenschap kan vergeten en baalde na afloop van de zeperd in Camp Nou vooral van de rode kaart die spits Diego Costa al na een klein halfuur kreeg.

Diego Costa werd naar de kant gestuurd nadat hij door het lint was gegaan tegen scheidsrechter Jesús Gil Manzano. 'We hebben dit seizoen al veel rode kaarten gekregen, dus we doen blijkbaar iets verkeerd', verzuchtte Simeone na afloop. 'Ik vroeg de scheidsrechter halverwege wat er aan de hand was en hij zei dat Diego Costa hem had uitgescholden, maar Diego ontkent dat.'

'Er zijn wel meer spelers die wat gezegd hebben, maar die werden niet weggestuurd', bromde Simeone. 'Dat is natuurlijk geen excuus voor wat Diego heeft gedaan. Als de scheidsrechter het gevoel heeft dat hij beledigd is, dan kan er een rode kaart getrokken worden. Maar het probleem is dat niet iedereen op dezelfde manier wordt behandeld.'

Diego Costa was na het zien van de rode kaart des duivels en werd weggevoerd door Gerard Piqué, verdediger van Barcelona. 'Stop met praten! Wat wil je nou, een schorsing van vier wedstrijden?', vroeg Piqué aan zijn tierende tegenstander. Voor Diego Costa betekende het de vierde rode kaart in zijn loopbaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.