Spaanse aanklagers pakken door: Mourinho is de volgende

Reacties

Ook José Mourinho is aangeklaagd vanwege belastingfraude. De Manchester United-manager is na onder anderen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de volgende grote naam uit de voetbalwereld die de Spaanse belastingdienst achter zich aan heeft gekregen.

Spaanse aanklagers pakken door: Mourinho is de volgende

The Special One zou in zijn tijd als trainer van Real Madrid in de fout zijn gegaan. De 54-jarige Mourinho wordt door de officier van justitie beschuldigd van het oplichten van de Spaanse belastingdienst in de periode tussen 2011 en 2012, voor een totaalbedrag van 3,3 miljoen euro. Mourinho heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

De aanklacht tegen Mourinho komt kort nadat de resultaten van het onderzoek naar de belastingzaken van Ronaldo naar buiten zijn gebracht. De sterspeler van Real Madrid moet op 31 juli voor de rechter verschijnen. Lionel Messi kreeg in vanwege het deels ontduiken van belasting tussen 2007 en 2009 eerder een celstraf van 21 maanden. Omdat de Argentijnse smaakmaker van Barcelona geen eerdere delicten had gepleegd en de straf korter was dan 24 maanden, kwam hij er met een boete vanaf.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.