Spaans OM start vooronderzoek naar Valencia-transfer Cillessen

Reacties

Het openbaar ministerie in Spanje is een vooronderzoek gestart naar de deal die Barcelona en Valencia hebben gemaakt bij de transfers van Jasper Cillessen en Neto Murará. De doelmannen wisselden in de zomer van 2019 van werkgever.

Spaans OM start vooronderzoek naar Valencia-transfer Cillessen

Cillessen verliet Barcelona voor Valencia en de huidige nummer veertien in La Liga zou zo'n 35 miljoen euro hebben betaald voor de Oranje-international. Barça zou voor Neto, inmiddels onder contract bij Bournemouth, 26 miljoen euro hebben neergelegd.

Het (voor)onderzoek moet uitwijzen of de clubs mogelijk hebben gefraudeerd bij de transferdeal met de keepers. Mogelijk zouden Barça en Valencia hoge transfersommen in de boekhouding hebben genoteerd om hun financiële situatie rooskleuriger te doen laten lijken dan die op dat moment daadwerkelijk was.

Het OM is het vooronderzoek gestart na een melding van Miguel Zorío, de ex-vicevoorzitter van Valencia. Zorío heeft volgens Mundo Deportivo zijn pijlen gericht op Valencia-topman Peter Lim, voorzitter Layhoon Chan, ex-voorzitter Amadeo Salvo en spelersmakelaar Jorge Mendes. Zijn meldingen betreffen mogelijke bedrijfsmisdaden, valse boekhouding, oneerlijk bestuur, corruptie tussen individuen en tegen de clubkas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.