Southgate zorgt voor verrassing in selectie en passeert Rashford

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate van Engeland heeft voor een verrassing gezorgd door Marc Guehi op te nemen in zijn selectie. De 21-jarige verdediger van Crystal Palace krijgt de kans om zich te laten zien in de komende oefeninterlands tegen Zwitserland en Ivoorkust. Marcus Rashford ontbreekt juist bij The Three Lions.

Southgate zorgt voor verrassing in selectie en passeert Rashford
© Pro Shots

De keuze van Guehi om Chelsea te verlaten pakt tot nu toe uitstekend uit. De centrumverdediger koos er afgelopen zomer voor om de Londense club na veertien jaar te verlaten voor Palace, dat liefst 23 miljoen euro voor hem over had. Guehi maakte daarvoor indruk toen hij werd verhuurd aan Swansea City.

Dit seizoen is Guehi vaste waarde bij Palace, waar hij onlangs zelfs twee keer aanvoerder was. Hij speelde zestien wedstrijden voor Jong Engeland. Daar was hij tijdens de EK-kwalificatiereeks van vorig jaar eveneens de captain. Nu krijgt Guehi de kans in de hoofdmacht. Saillant detail is dat Guehi ook zou mogen uitkomen voor Ivoorkust, waar hij werd geboren.

Rashford
Een opvallende afwezige is Rashford. Hij ontbrak in september en oktober nog vanwege een schouderblessure en werd voor de WK-kwalificatieduels met Albanië en San Marino niet opgeroepen door Southgate. Nu heeft de bondscoach opnieuw geen plek voor de aanvaller van Manchester United, die bij zijn club niet in beste vorm is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Crystal Palace
Meer over Crystal Palace
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.