Southgate ziet Rashford transformeren: 'Heel andere speler dan tijdens EK'

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate van Engeland was na de ruime overwinning op Wales lovend over Marcus Rashford, die twee keer scoorde. Southgate stelt dat de Engelsen nu met meer vertrouwen spelen dan op het WK in 2018, waar The Three Lions vierde werden.

Southgate ziet Rashford transformeren: 'Heel andere speler dan tijdens EK'
© Pro Shots
Wales
Wales
0 - 3
Engeland
Engeland

Rashford kreeg dinsdag een basisplaats van Southgate en betaalde het vertrouwen terug. De aanvaller van Manchester United vond na rust twee keer het net en werd de eerste Engelse United-speler sinds het WK van 1966 die minimaal drie keer heeft gescoord op één WK. Bobby Charlton ging Rashford destijds voor. Rashford scoorde eerder als invaller ook tegen Iran.

Southgate merkt dat de 48-voudig international (dertien goals) na een moeizame periode is opgeleefd. 'Hij stond voor een uitdaging dit seizoen. Ik ging voor de start van deze jaargang naar Marcus toe en we hebben lang met elkaar gesproken. Hij had duidelijke ideeën over wat hij anders moest doen', vertelde Southgate na de overwinning op Wales.

'Marcus presteerde de laatste tijd al goed bij zijn club en hij laat zich nu ook weer bij ons zien. We hebben een heel andere Rashford bij ons dan tijdens het EK. In de eerste helft had hij zomaar een hattrick kunnen maken, hij stond vaak op de juiste plek. Ik gunde hem zijn doelpunten', zei de bondscoach van Engeland. De Engelsen zijn als groepswinnaar in Groep B naar de achtste finales en treffen daarin zondag Senegal.

Favorietenrol
Southgate hoopt nog verder te komen dan tijdens het WK in 2018, toen Engeland uiteindelijk de strijd om de derde plaats verloor van België. 'Vergeleken met het WK in Rusland is er een andere mentaliteit in de groep. Een ander soort geloof. Er is nu veel meer vertrouwen. We hebben ook meer ervaring. Ons eerste doel is bereikt. We beseffen dat we de favoriet zijn tegen Senegal, maar ze hebben een gevaarlijk team.'

Wereldkampioenschap

Stand Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.