Southgate tekent sterk verbeterd contract na Engels WK-succes

Reacties

Gareth Soutgate heeft zijn contract als bondscoach van Engeland verlengd. De 48-jarige oud-international ligt nu vast tot en met het WK van 2022 in Qatar. Ook zijn assistent Steve Holland blijft aan tot dat toernooi.

Southgate tekent sterk verbeterd contract na Engels WK-succes

Meteen na het succesvolle WK met Engeland, dat in Rusland op de vierde plaats eindigde, kwamen Engelse media al naar buiten met het bericht dat de voetbalbond (FA) wilde proberen Southgate langer te binden. Om dat te doen is zijn salaris naar verluidt bijna verdubbeld van 1,5 tot 1,8 miljoen pond naar circa drie miljoen per jaar (3,3 miljoen euro), in de hoop dat Premier League-clubs niet hem aan de haal zouden gaan.

Southgate werd in november 2016 na het vertrek van Sam Allardyce wegens een door The Telegraph onthuld schandaal naar voren geschoven, eerst als tijdelijke oplossing en later als definitieve opvolger. Met de voormalig bondscoach van Jong Engeland aan het roer plaatsen The Three Lions zich overtuigend voor het WK in Rusland, waar ze voor het eerst sinds 1990 (toen eveneens vierde in Italië) de halve finale bereikten.

De ex-trainer van Middlesbrough, die er geen geheim van maakte ooit weer aan de slag te willen in de Premier League, zei in een eerste reactie blij te zijn om Engeland ook te leiden richting het EK 2020 en het WK 2022. Directeur Martin Glenn stelt dat het verlengen van zijn contract altijd prioriteit is geweest voor de FA. 'Hij heeft opmerkelijk goed gepresteerd en iedereen het geloof gegeven dat Engeland op het mondiale podium kan meestrijden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.