Southgate schaart Kane bij grootste Engelse spitsen

Reacties

Op goalgetter Harry Kane staat de laatste weken geen maat. Bondscoach Gareth Southgate schaart de spits van Tottenham Hotspur bij de grootste Engelse aanvallers van zijn tijd.

Southgate schaart Kane bij grootste Engelse spitsen

Kane (24) werd zondag met een benutte strafschop de matchwinner tegen Litouwen, de laatste tegenstander van de succesvolle WK-kwalificatiereeks van Engeland. Met zijn treffer zette hij zijn productieve reeks voort. De laatste tien duels voor club en land leverden vijftien doelpunten op.

'Het is een fantastische reeks', zei Southgate na de moeizame 0-1 zege op het kunstgras van Vilnius. 'Zijn afronding is top, zo goed als de spitsen met wie ik heb gespeeld.' De bondscoach stond op het veld met onder anderen Alan Shearer, Wayne Rooney en Michael Owen. 'Ik weet dat als hij een goede kans krijgt, de bal op het doel gaat en er een gerede kans is dat hij scoort. We mogen ons gelukkig prijzen met hem.'

Kane heeft nu ook in al zijn wedstrijden (4) als aanvoerder gescoord. Maar dat betekent niet dat Southgate hem ook definitief als nieuwe aanvoerder gaat bombarderen. 'Ik kan niet gelukkiger zijn over de manier waarop hij zich zowel op als buiten het veld als leider manifesteert. Ik weet dat iedereen wil dat ik hem definitief aanvoerder maak. Maar ik wil mezelf de tijd geven, want wat moeten jullie dan de komende maanden schrijven als ik het wel doe?', aldus Southgate met een knipoog naar de pers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.