Southgate roept debutant Rice direct op na pikante overstap

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate heeft Declan Rice voor het eerst opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg. De twintigjarige verdediger/middenvelder van West Ham United speelde al drie interlands voor Ierland, maar maakte onlangs bekend voortaan voor Engeland te willen uitkomen.

Southgate roept debutant Rice direct op na pikante overstap

Rice is de enige nieuweling in het keurkorps van Southgate voor de start van de EK-kwalificatiereeks, waarin Engeland eind maart tegen Tsjechië en Montenegro speelt. De geboren Londenaar speelde wegens de afkomst van zijn grootouders ook al voor Ierland, maar omdat het om oefenduels ging keurde de FIFA zijn overstap goed.

De verdediger annex middenvelder veroverde vorig seizoen een basisplaats bij West Ham en maakt tijdens de huidige Premier League-jaargang grote indruk. 'Zijn vorm rechtvaardigt dit', legde Southgate woensdag uit. 'Zijn persoonlijkheid, karakter en zijn leiderschapskwaliteiten bevallen ons erg. Hij zal goed bij onze werkwijze passen.'

Waar Rice debuteert, is Tom Heaton voor het eerst sinds hij het WK misliep door een blessure weer opgeroepen. De 32-jarige keeper krijgt bij Burnley sinds eind vorig jaar weer de voorkeur boven Joe Hart. Middenvelders Harry Winks (Tottenham Hotspur) en Jesse Lingard (Manchester United) ontbreken door blessures.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.