Southgate krijgt verrassend bericht vanuit VS: 'Engeland dé WK-favoriet'

Reacties

Terwijl in Engeland de kritiek op Gareth Southgate en zijn spelers toeneemt, krijgt de bondscoach van de Engelsen steun vanuit de Verenigde Staten. Collega Gregg Berhalter van Team USA spreekt in aanloop naar het WK zijn bewondering uit voor The Three Lions.

Southgate krijgt verrassend bericht vanuit VS: 'Engeland dé WK-favoriet'

De VS en Engeland staan op 25 november in Qatar tegenover elkaar in de groepsfase van het WK. Dat de Engelsen op dit moment in een vormcrisis steken, zegt Berhalter (oud-speler van onder andere FC Zwolle, Sparta Rotterdam en SC Cambuur) niet veel. Southgate degradeerde met zijn ploeg uit de A-Divisie van de Nations League en wist de laatste zes interlands niet te winnen.

Bewondering
'Ik zie Engeland als een van de favorieten voor de wereldtitel, zo niet dé favoriet', zei Berhalter tegenover Amerikaanse media. 'Al hun spelers, op Jude Bellingham na, zijn actief in de Premier League, de sterkste competitie van de wereld. Zij worden wekelijks uitgedaagd op het hoogste niveau, dat maakt hen alleen maar sterker.'

'Als Southgate op het WK over zijn beste spelers kan beschikken, kan hij ook daar weer presteren. Ze werden niet voor niets vierde op het laatste WK en tweede op het afgelopen EK. Elke bondscoach zou willen werken met een groep als die van Engeland. Zij kunnen op sommige posities vijf gelijkwaardige spelers kiezen. Het is ongelooflijk hoeveel sterke rechtsbacks zij hebben', aldus Berhalter, sinds december 2018 aan het roer bij de Verenigde Staten. De andere tegenstanders in de WK-groep zijn Wales en Iran.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.