Italië heeft zich geplaatst voor de Final Four van de Nations League door Hongarije op eigen veld te verslaan. Engeland toonde op Wembley veerkracht tegen Duitsland.

Hongarije
0 - 2
Italië
Italië

Bij de loting voor de Nations League had ongetwijfeld gezucht geklonken in Hongarije na het horen van de tegenstanders. Met Duitsland, Engeland en Italië leek er niet anders dan een rol van figurant weggelegd in deze Poule des Doods. Maar de ploeg van Marco Rossi verraste alles en iedereen. Op de laatste speeldag hadden de Hongaren de beste papieren voor de plek in de Final Four.

Een gelijkspel tegen Italië in Boedapest had volstaan, maar dat bleek te hoog gegrepen voor Hongarije. Halverwege de eerste helft sneed de thuisploeg zich in eigen vingers. Na belabberd uitverdedigen was het uiteindelijk Giacomo Raspadori die profiteerde.

De voorsprong bleek de opmaat voor een overwinning voor de Italianen, die vroeg in de tweede helft dankzij een jubileumtreffer van Federico Dimarco – de 1500ste interlandgoal van de Azzurri – een voorschot konden nemen op het succes. Mede dankzij enkele knappe reddingen van Gianluigi Donnarumma bleef de ploeg van Roberto Mancini schade bespaard.

De Azzurri verzekerden zich met het succes in Boedapest van een ticket voor de Final Four. Daarvoor hadden Nederland en Kroatië zich zondag al geplaatst.

Engeland
Engeland
3 - 3
Duitsland
Duitsland

Sportief waren de kaarten al geschud voor Engeland en Duitsland. Op Wembley stond vooral de eer op het spel van The Three Lions, die na de degradatie in de Nations League een positief resultaat goed konden gebruiken. De (gemiste) kansen voor Raheem Sterling en Harry Kane leken in de eerste helft een voorbode voor de gewenste opsteker op weg naar het WK.

Vroeg in de tweede helft keerden de kansen voor Engeland. Harry Maguire liet zich in de luren leggen door Jamal Musiala, die in het duel met de verdediger van Manchester United onderuit ging. Scheidsrechter Danny Makkelie wees de penaltyclaims aanvankelijk van de hand om vervolgens op advies van de VAR tot een ander oordeel te komen. Ilkay Gündogan velde vervolgens vanaf elf meter het vonnis.

Maguire speelde ook bij de 0-2 van Timo Werner een negatieve hoofdrol. Zijn balverlies vormde de basis voor de succesvolle counter van de Duitsers, die daarmee de overwinning op Wembley leken te hebben veiliggesteld. Engeland toonde echter veerkracht en kwam dankzij doelpunten van Luke Shaw en Mason Mount langszij.

In de slotfase volgde ook nog eens de 3-2. Harry Kane benutte strafschop die door Makkelie was toegekend op advies van de VAR na een overtreding van Nico Slotterbeck op Jude Bellingham. Voor de zege was het niet genoeg, want Kai Havertz bepaalde de eindstand op 3-3 door te profiteren van de fout van keeper Nick Pope.