Southgate grapt: 'Als ik een kopstoot uitdeel, is de benadering duidelijk'

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate van Engeland benadrukt dat zijn team er alles aan zal doen om donderdagavond af te rekenen met België en de groepswinst op te eisen. Een tweede plaats leidt tot een op papier gunstigere plek in het toernooischema.

Southgate grapt: 'Als ik een kopstoot uitdeel, is de benadering duidelijk'

'We hebben in 2006 voor het laatst een knock-outduel gewonnen op het WK, dus waarom zouden we nu al uitrekenen tegen wie we misschien moeten in een eventuele halve finale? Dat snap ik echt niet', vertelde Southgate woensdag tijdens een persconferentie.

Na twee speelrondes staan België en Engeland allebei op zes punten met een identiek doelsaldo. Mocht het onderlinge duel donderdag geen winnaar opleveren, dan wordt gekeken naar het aantal kaarten dat beide ploegen incasseerden. Momenteel kreeg Engeland één gele kaart minder dan België.

'We willen deze wedstrijd winnen. Dat betekent dat we als eerste eindigen en dan zien we wel tegen wie we moeten spelen. Maar als ik in de laatste vijf minuten een kopstoot uitdeel aan Roberto Martínez (de bondscoach van België, red.), dan weten jullie dat ik heb gekozen voor een andere benadering, haha', grapte Southgate, die in een eerder stadium liet doorschemeren enkele spelers rust te gunnen en misschien selectieleden in te zetten die dit WK nog niet in actie zijn gekomen.

Het toernooischema. De nummer twee van Groep G belandt aan de rechterkant.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Southgate stond de pers te woord vlak na de sensationele uitschakeling van Duitsland. 'Je kunt gewoon nergens van uitgaan op een WK. De verschillen zijn zo klein. De afgelopen dagen keken we naar Argentinië - Nigeria en de beslissingen bij de duels van Portugal en Spanje. De eindstand in die groepen had er heel anders uit kunnen zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.