Southgate bespreekt opvallende keuzes in WK-selectie

Reacties

De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft zijn selectiepuzzel gelegd voor het WK in Qatar. Logischerwijs zorgt het luxeprobleem waarmee Southgate is opgezadeld voor de nodige controverse nu de namen bekend zijn. Op sociale media is er vooral veel onbegrip over het ontbreken van Fikayo Tomori.

Southgate bespreekt opvallende keuzes in WK-selectie
© Pro Shots

Tomori is bij AC Milan aan een sterk seizoen bezig, maar dat leverde hem geen plekje bij The Three Lions op. Veel liefhebbers hadden hem liever zien meegaan dan Harry Maguire en Eric Dier, die niet in de beste vorm van hun leven verkeren. Southgate legde uit: 'We hadden niet het gevoel dat de jonge jongens al genoeg hebben laten zien om de oudere spelers eruit te duwen. Ik weet zeker dat Maguire één van onze centrale verdedigers is', vertelde Southgate donderdag op een persconferentie.

Ook Tammy Abraham is niet opgeroepen. Over de AS Roma-spits had Southgate de volgende teksten: 'Tammy had op het verkeerde moment een periode waarin hij weinig scoorde. We hebben nog maar tien dagen tot de openingswedstrijd, dus vorm zou belangrijker kunnen zijn. Al krijg je het hele plaatje pas als je met de spelers aan het werk gaat en ziet hoe ze met elkaar trainen.'

Een opvallende naam die wél aan boord stapt van het vliegtuig naar Qatar is James Maddison. De man van Leicester City is drie jaar niet opgeroepen voor de nationale ploeg, maar op dit cruciale moment is hij er dus weer bij. Southgate: 'Hij doet het goed, we hebben ook altijd gezegd dat hij een goede speler is. Hij heeft dit verdiend, want hij heeft ons iets anders te bieden dan onze andere aanvallende opties.'

De invloedrijke analist Gary Lineker heeft voor het meenemen van Maddison zijn steun betuigd op Twitter. 'De juiste beslissing. Goed gedaan, Gareth', plaatste de beroemdste supporter van Leicester City op Twitter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Engeland is in Groep B ingedeeld op het WK. De ploeg opent tegen Iran en heeft daarna nog wedstrijden tegen de Verenigde Staten en Wales. Als ze de volgende ronde halen, wacht een wedstrijd tegen een ploeg uit de poule van Nederland.

Wereldkampioenschap

Stand Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.