Southampton neemt na elf seizoenen afscheid van de Premier League

Reacties

Southampton is gedegradeerd uit de Premier League. De hekkensluiter had een overwinning op Fulham nodig om nog zicht te houden op handhaving. Mede dankzij een treffer van voormalig PSV'er Carlos Vinícius neemt Southampton na elf seizoenen afscheid van het hoogste niveau van Engeland.

Southampton neemt na elf seizoenen afscheid van de Premier League
© Pro Shots
Southampton
Southampton
0 - 2
Fulham
Fulham

Voorafgaand aan het duel zag de situatie van Southampton er al niet al te florissant uit. De drager van de rode lantaarn moest achtereenvolgens winnen van Fulham, Brighton & Hove Albion en Liverpool en ook nog eens hopen dat de uitslagen van de concurrenten gunstig waren. Zaterdagmiddag ging het al fout tegen Fulham, waar Kenny Tete een basisplaats had.

Vlak na rust zorgde Vinícius voor een rouwsfeer in het St. Mary's Stadium door van dichtbij de 0-1 te maken. Vlak daarvoor werd een goal van Southampton-middenvelder Carlos Alcaraz afgekeurd vanwege buitenspel. Ruim een kwartier voor tijd maakte Aleksandar Mitrovic zijn elfde treffer van het seizoen, waardoor het doek definitief viel voor de thuisploeg. The Saints keren na elf jaar op rij op het hoogste niveau in Engeland terug naar het Championship.

Southampton begon het seizoen nog aardig en stond na vijf speelrondes op de negende plek. Het heeft vervolgens tot wedstrijd veertien geduurd tot Southampton onder de degradatiestreep terechtkwam. Vanaf dat moment heeft de club ook geen moment meer op een veilige plek gestaan. Southampton staat inmiddels al twaalf speelrondes op rij op de laatste plek en gaat daar naar alle waarschijnlijkheid ook eindigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.