Southampton laat punten liggen tegen tien man West Ham

Ondanks een domme rode kaart voor Adrián is Southampton thuis tegen West Ham United tegen duur puntenverlies aangelopen (0-0).

Eigenlijk was Southampton de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar echt grote kansen kreeg de ploeg van manager Ronald Koeman nauwelijks. Al haalde Carl Jenkinson na een klein kwartier wel een inzet van Sadio Mané van de lijn. Het was eigenlijk het enige hoogtepunt van de eerste helft.

Een kwartier na rust volgde pas de tweede mogelijkheid, maar na een goede counter verzuimde Stewart Downing de bezoekers op voorsprong te zetten. Niet veel later moest West Ham een forse tegenvaller verwerken, want Adrián kreeg een rode kaart. De doelman maakte hands buiten het strafschopgebied.

Ondanks de man-meer-situatie slaagde Southampton er niet in om de overwinning veilig te stellen. Koeman bracht debutant Filip Djuricic en Dusan Tadic nog wel binnen de lijnen, maar het bleef 0-0 in het St. Mary's Stadium. Die laatste kreeg in de slotseconden nog wel een enorme kans, maar doelman Jussi Jääskeläinen redde uitstekend.

Door het puntenverlies wordt Southampton op de ranglijst gepasseerd door het Manchester United van manager Louis van Gaal, dat één punt meer heeft dan The Saints. Met nog dertien wedstrijden voor de boeg heeft Southampton 46 punten, één meer dan nummer vijf Arsenal.