Son in tranen op het veld na verloren bekerfinale Tottenham

Reacties

Tottenham Hotspur had zondag dé kans om de eerste prijs sinds 2008 te pakken, maar verloor in de finale van het toernooi om de League Cup met 1-0 van Manchester City. Dat deed veel pijn bij Heung-Min Son, die na het laatste fluitsignaal in tranen op het veld achter bleef.

Son in tranen op het veld na verloren bekerfinale Tottenham
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Son speelt al sinds 2015 voor Tottenham en hoopte zondag dan eindelijk eens een prijs te kunnen winnen met zijn Engelse werkgever. Het mocht echter opnieuw niet zo zijn. Terwijl de City-spelers feest vierden, filmde de camera van Sky Sports een duidelijk geëmotioneerde Son, die op zijn hurken en met tranen in zijn ogen de teleurstelling probeerde te verwerken.

Son werd al snel getroost door een aantal medespelers en ook een paar City-spelers, onder wie Ilkay Gündogan en Phil Foden, spraken de aanvaller bemoedigende woorden toe.

'Het was moeilijk', zei Tottenham-manager Ryan Mason na afloop op de clubsite. 'Maar de spelers geloofden in het strijdplan en hebben het goed gedaan. Ze hebben er alles aan gedaan en we hebben een paar momenten gehad en ik had het gevoel dat we steeds beter in de wedstrijd kwamen. Het is dan teleurstellend dat we een goal tegen krijgen uit een standaardsituatie, maar ik kan mijn spelers niets verwijten. Ze hebben echt alles gegeven.'

Voor City-manager Pep Guardiola betekende de winst van de League Cup al de dertigste prijs (!) die hij pakte in zijn trainersloopbaan. 'Dat is natuurlijk heel mooi. Ik heb altijd bij grote clubs gezeten, dus dan is het ook wel iets eenvoudiger om dit te doen', knipoogde Guardiola na afloop voor de camera van Sky Sports. 'We zijn ontzettend blij dat we deze beker nu vier jaar op rij hebben kunnen winnen en het was prachtig dat er weer fans bij de wedstrijd aanwezig konden zijn. Het zat weliswaar niet vol, maar je merkte al een duidelijk verschil.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.