Son draagt winnende doelpunt op aan oud-ploeggenoot Eriksen

Reacties

Zuid-Korea heeft zich dankzij een zege op Libanon verzekerd van een plek in de volgende ronde van de Aziatische WK-kwalificatiecylus. Heung-Min Son droeg zijn winnende goal op aan Christian Eriksen.

Son draagt winnende doelpunt op aan oud-ploeggenoot Eriksen
© Pro Shots
Zuid-Korea
Zuid-Korea
2 - 1
Libanon
Libanon

Son en Eriksen waren jarenlang ploeggenoten van elkaar bij Tottenham Hotspur, voordat laatstgenoemde anderhalf jaar geleden naar Internazionale vertrok. Zaterdagavond zakte Eriksen uit het niets naar de grond en de beelden van dat akelige moment gingen de hele wereld over. De Deense voetbalbond kon zondag melden dat het gelukkig goed gaat met Eriksen.

Son speelde met Zuid-Korea de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Libanon en zorgde met een binnengeschoten strafschop voor de 2-1. Hij vierde deze goal met een mooi gebaar: Son droeg het doelpunt op aan zijn oud-ploeggenoot, die bij Tottenham met rugnummer 23 speelde.

Zuid-Korea heeft uit zes groepswedstrijden nu zestien punten gehaald en is daarmee niet meer te achterhalen door achtervolger Libanon. Son en co gaan daardoor een ronde verder in de kwalificatiecyclus voor het WK van 2022. Japan en Syrië zitten ook al in de derde kwalificatieronde, evenals gastland Qatar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.