Solskjaers United blijft maar winnen en schakelt Arsenal uit

Manchester United is sinds de komst van Ole Gunnar Solskjaer niet te stoppen. De opgebloeide ploeg won vrijdagavond ook de zware uitwedstrijd bij Arsenal en plaatste zich daardoor voor de vijfde ronde van het toernooi om de FA Cup.

Arsenal
Arsenal
1 - 3
Manchester United

Solskjaer heeft na acht officiële wedstrijden als hoofdtrainer van United nog altijd geen steek laten vallen. De opvolger van José Mourinho is bezig aan een waanzinnige reeks en zag zijn ploeg vrijdag in de eerste helft in nog geen drie minuten tijd twee keer scoren. Na een eerste halfuur met nauwelijks kansen, maar waarin Arsenal wel verdediger Sokratis Papastathopoulos kwijtraakte met een blessure, opende uitgerekend Alexis Sánchez de score. De voormalig aanvaller van Arsenal werd met een prachtige steekpass weggestuurd door Romelu Lukaku, omspeelde doelman Petr Cech en stiftte de bal uit een lastige hoek binnen.

Ook bij de tweede United-goal, die dus al razendsnel volgde, was Lukaku de aangever. De spits bewaarde na een tegenaanval het overzicht en legde de bal neer voor Jesse Lingard, die Cech kansloos liet met een bekeken schuiver. United toonde zich zo uiterst effectief: de eerste twee serieuze kansen voor de bezoekers werden direct afgemaakt. Arsenal kon kort voor rust nog wel wat terugdoen, toen Pierre-Emerick Aubameyang na een uitstekende actie van Aaron Ramsey de aansluitingstreffer verzorgde.

Pierre-Emerick Aubameyang tikt van dichtbij binnen.

Ramsey zelf kwam kort na rust erg dicht bij de gelijkmaker. De kopbal van de Welshman werd geweldig gepakt door Sergio Romero, de reservedoelman van United die in het FA Cup-toernooi zijn speelminuten mag maken. Arsenal bleef de aanval zoeken en Mesut Özil werd in de ploeg gebracht voor wat extra creativiteit. De Duitser had de beslissende pass echter niet in huis. Arsenal probeerde het wel, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Alexandre Lacazette kwam nog het dichtst bij een goal: zijn schot werd gepakt door Romero.

Acht minuten voor tijd viel de beslissing. Paul Pogba brak door en zag zijn schot van afstand niet goed verwerkt worden door Cech. Anthony Martial stond vervolgens op de juiste plaats om uit de rebound de 1-3 binnen te schieten. De wedstrijd kreeg liefst tien minuten blessuretijd, omdat Laurent Koscielny na het oplopen van een hoofdwond een lange blessurebehandeling nodig had en uiteindelijk toch naar de kant ging, maar een comeback van Arsenal zat er niet in.

United blijft zo in de race voor de FA Cup, de beker die het in 2016 (onder leiding van Louis van Gaal) voor het laatst won. Aankomende dinsdag is Burnley de volgende ploeg die gaat proberen om een einde te maken aan de foutloze serie van Solskjaer. De degradatiekandidaat gaat op bezoek bij United.