Solskjaer schept duidelijkheid en wacht op signaal Man Utd

Reacties

Niets lijkt een vaste aanstelling van Ole Gunnar Solskjaer als manager van Manchester United meer in de weg te staan. De coach zegt dat zijn contract bij het Noorse Molde FK inmiddels is ontbonden.

Solskjaer schept duidelijkheid en wacht op signaal Man Utd

Solskjaer staat sinds 19 december als interim-manager voor de groep bij United en is behoorlijk succesvol bij de Engelse recordkampioen. Zo is er in de Premier League onder zijn leiding nog altijd niet verloren en bereikte United midweeks ten koste van Paris Saint-Germain de kwartfinale van de Champions League. De ploeg van Solskjaer is ook nog actief in het FA Cup-toernooi.

Er lijkt voor United geen enkele reden te zijn om na dit seizoen op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer, maar er bestond onduidelijkheid over de contractsituatie van de coach. Begin december bracht Molde FK immers nog naar buiten dat Solskjaer een nieuw contract had getekend. Toen de trainer twee weken later de wijk naar United nam haastte Molde zich te zeggen dat ze Solskjaer slechts 'uitleenden' aan de Engelsen. Ook gaf de club aan dat ze Solskjaer op termijn weer terug verwachtten in de Rozenstad.

Solskjaer zelf reageerde verbaasd op deze berichtgeving en stelde dat er nooit een nieuwe verbintenis op tafel was gekomen. Waar de waarheid precies ligt is niet bekend, maar Solskjaer heeft vrijdag op zijn persconferentie aangegeven dat alles is opgelost met Molde. 'Er was wat gedoe over de contractsituatie. Je kan natuurlijk niet twee contracten hebben, dus het contract bij Molde is ontbonden. Ik sta nu alleen nog onder contract bij United', aldus Solskjaer op zijn persconferentie.

De verbintenis van Solskjaer bij United loopt tot het einde van het seizoen door. De huidige nummer vier van de Premier League kan de samenwerking nu zonder problemen verlengen.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.