Solskjaer prijst winteraankoop de hemel in: 'Hij lijkt op Scholes'

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer is maar wat blij met Bruno Fernandes. De 25-jarige middenvelder kwam voor een flinke zak geld over van Sporting Portugal, maar is volgens de Manchester United-manager iedere stuiver waard.

Solskjaer prijst winteraankoop de hemel in: 'Hij lijkt op Scholes'
© Pro Shots

De Engelsen maakten afgelopen week 55 miljoen euro over voor Fernandes, een bedrag dat nog verder kan oplopen richting de tachtig miljoen. Solskjaer is verguld dat de Portugees eindelijk in Manchester is. 'Hij kan werkelijk alles als middenvelder, al is hij wel van miijn grootte, dus hij is waarschijnlijk niet de beste targetman', aldus de manager tegenover Sky Sports.

'Hij is zó'n goede voetballer. Hij kan als nummer 10 spelen, of meer aan de zijkant, bijvoorbeeld in een ruit. We geven hem de tijd om zijn beste positie te vinden', vervolgt Solskjaer. 'Bruno is een middenvelder die veel kan scoren en assists kan geven, een klein beetje als Paul Scholes', verwijst de Noor naar de clublegende van Manchester United.

'Bruno heeft een fantastisch schot in de benen en hij heeft een schitterende techniek. Zijn spelhervattingen zijn een garantie voor assists, maar zijn passes ook. Hij is een verglijkbaar type als Scholes, want hij heeft ook vuur in zijn spel en hij haat verliezen. Daarnaast hebben ze hetzelfde rugnummer.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Bruno Fernandes
Meer over Bruno Fernandes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.