Solskjaer in tranen tijdens afscheidsinterview bij Man United

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer heeft zondag in een uitgebreid afscheidsinterview teruggeblikt op zijn tijd als manager van Manchester United. Daarbij kwamen ook de nodige emoties los bij de Noor.

Solskjaer in tranen tijdens afscheidsinterview bij Man United
© Pro Shots

Zondagochtend nam United de onvermijdelijke beslissing om Solskjaer te ontslaan. De vernedering door Watford van zaterdag bleek de druppel voor de 48-jarige coach. Een dag later schoof hij aan bij Manchester United TV om nog één laatste keer zijn verhaal te doen. 'Jullie weten wat deze club voor mij betekent en wat ik hier wilde bereiken. Ik wilde de volgende stap zetten, meedoen om de titel en prijzen winnen', aldus Solskjaer.

'Ik denk dat het juist is om hier zelf mijn verhaal te doen. Ik wil door de voordeur vertrekken, want iedereen weet denk ik wel dat ik alles voor de club gegeven heb. Manchester United betekent alles voor mij, we waren een goede match, maar helaas kon ik niet de resultaten leveren die we nodig hadden en was het tijd om een stap terug te doen', zegt de trainer.

'Ik heb tegen de spelers gezegd dat ze moeten geloven in zichzelf. We hebben niet goed gepresteerd, maar ik wil dat ze met de borst vooruit het veld op stappen en genieten van het feit dat ze speler van Man United zijn.' Assistent Michael Carrick zal de honneurs voorlopig waarnemen. 'Ik heb ongelooflijk veel respect voor Michael, ik houd zielsveel van hem. Ik word er emotioneel van, hij is gewoon top. Het komt goed, ik ga de wedstrijden kijken en ze supporten.'

Toen Solskjaer drie jaar geleden begon bij United, zat de club in een bijzonder moeilijke fase, met een zesde plaats in de Premier League achter de rug. Solskjaer leidde United vervolgens naar een derde en tweede plaats en dus ook weer Champions League-voetbal. 'Ik ben trots op wat we hier hebben neergezet. Ik werd gesteund en we hebben veel goede mensen binnengehaald, ik laat een betere selectie achter. De cultuur binnen de club is ook fantastisch, ik ben trots dat ik het zo heb achtergelaten.'

Daarna was er ook ruimte voor een knipoog bij Solskjaer. 'Ik wil niet op de zaken vooruitlopen, maar de twee keer dat ik vertrokken ben bij Molde, werden ze het volgende seizoen kampioen. Dus ik wens mijn opvolger veel succes: hij weet wat hij kan verwachten!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.