'Rodgers en Zidane favoriet voor vacature op Old Trafford, Ten Hag outsider'

Reacties

Nu Ole Gunnar Solskjaer is ontslagen bij Manchester United, kan het speculeren over zijn opvolger beginnen. Brendan Rodgers en Zinedine Zidane gelden als de favorieten om het stokje over te nemen op Old Trafford.

'Rodgers en Zidane favoriet voor vacature op Old Trafford, Ten Hag outsider'
© Imago

Rodgers moest donderdag al reageren op het feit dat hij de favoriet is om Solskjaer op te volgen in Manchester, toen de Noor nog niet was ontslagen. 'Ten eerste is het heel respectloos van jullie om dat te vragen, terwijl er nog een manager zit, een goede manager en een goede man die zijn werk doet. En ten tweede kan ik er niet echt iets over zeggen omdat het niet speelt. Hier zit de manager van Leicester City. Ik voel me trots en bevoorrecht om hier te zijn en ben volledig gecommitteerd aan de spelers, de club en de eigenaren.'

De keuze voor Rodgers zou gezien diens verleden bij Liverpool pikant zijn. Bovendien heeft de voormalig manager van Celtic en Swansea City nog een contract tot medio 2023 bij Leicester City, dat dus een afkoopsom voor hem kan vragen. Dat probleem zou United niet hebben bij Zidane, maar er zijn twijfels of de Franse oud-Wereldvoetballer van het Jaar wel oren heeft naar de klus op Old Trafford. Desondanks blijft zijn naam opduiken als kandidaat nu hij sinds afgelopen zomer zonder club zit na zijn vertrek bij Real Madrid.

Volgens Manchester Evening News zijn die speculaties er slechts om Cristiano Ronaldo tevreden te houden. De Portugese superster kent Zidane natuurlijk uit zijn periode in Madrid, volgens de regionale krant stellen bronnen binnen de club dat de geruchten over de komst van de Fransman niet op waarheid zijn gebaseerd. Zaakwaarnemer Jorge Mendes zou zaterdag na de beschamende 4-1 nederlaag tegen Watford bij de clubleiding op actie hebben aangedrongen. Zidane werd ook al gelinkt aan Paris Saint-Germain.

Komt het tot een hernieuwde samenwerking tussen Zinedine Zidane en Cristiano Ronaldo?
© Pro Shots
Komt het tot een hernieuwde samenwerking tussen Zinedine Zidane en Cristiano Ronaldo?

In Parijs zou Zidane de opvolger moeten worden van Mauricio Pochettino. De Argentijn is nog niet eens een jaar werkzaam bij het sterrenensemble van PSG, maar de directie van de Franse grootmacht zou nu al weer genoeg hebben gezien. Mocht het tot een ontslag leiden, dan zal Pochettino meteen worden gelinkt aan United. De voormalig manager van Tottenham Hotspur werd in het verleden ook al genoemd als mogelijke opvolger van Solskjaer. Nu geldt hij vooralsnog slechts als een outsider voor de vacature op Old Trafford.

Dat geldt ook voor Erik ten Hag. De trainer van Ajax wordt de laatste tijd steevast genoemd in het rijtje met kandidaten, maar zwoer onlangs nog trouw aan de Amsterdammers waar hij nog vastligt tot medio 2023. Ten Hag staat er goed op in Manchester. Rio Ferdinand toonde zich onlangs onder de indruk. 'Ik ken Ten Hag niet persoonlijk, maar hij verricht fantastisch werk bij Ajax. En Ajax is geen kleine club. Het is een grote club, de grootste van Nederland. De verwachtingen zijn daar enorm hoog en dat is bij Manchester United ook zo.'

De kans is ook aanwezig dat Michael Carrick het seizoen afmaakt, al is dat op dit moment niet heel waarschijnlijk. De oud-speler is tot nader order aangesteld als interim-manager, waar het aanvankelijk nog de verwachting was dat Darren Fletcher de leiding over het eerste elftal zou nemen. De eerste klus voor Carrick is de lastige uitwedstrijd van dinsdag tegen Villarreal in de Champions League. Daarna wacht zondag de kraker tegen Chelsea in de Premier League, donderdag 2 december is Arsenal de tegenstander.

Di 23 nov. 2021

Zo 28 nov. 2021

Do 2 dec. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.