Solskjaer en Fernandes over 'Ronaldo-dag': 'Iedereen heeft genoten'

Reacties

De thuiswedstrijd van Manchester United tegen Newcastle United (4-1) stond zaterdag in het teken van de terugkeer van Cristiano Ronaldo. Manager Ole Gunnar Solskjaer en Bruno Fernandes zijn dolgelukkig met de komst van de aanvaller die tegen Newcastle twee keer het net vond.

Solskjaer en Fernandes over 'Ronaldo-dag': 'Iedereen heeft genoten'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
4 - 1
Newcastle United
Newcastle United

'De verwachtingen waren heel hooggespannen vandaag, maar we hebben die gezamenlijk waargemaakt. Wanneer je ziet dat de fans gelukkig zijn, dan kan ik daar echt van genieten. Manchester United is een club waar je elke wedstrijd moet leveren. Dat is niet veranderd', zegt Solskjaer tegen Sky Sports, doelend op de komst van Ronaldo.

Sfeer verbeterd
De huidige manager van United speelde in het verleden in Manchester nog samen met Ronaldo. 'Hij heeft zich ontwikkeld tot een fantastische doelpuntenmaker. Cristiano speelde nu ook een goede wedstrijd. Hij heeft zijn rol bij ons snel ingenomen. Nee, ik heb nooit overwogen om hem vanaf de bank te laten starten. Natuurlijk niet. Dit was een dag waarop iedereen heeft genoten', aldus Solskjaer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Noorse coach zag een sterke connectie tussen landgenoten Bruno Fernandes en Ronaldo. 'Goede spelers kunnen altijd samen spelen. Ze hebben veel respect voor elkaar en kennen elkaar natuurliijk al vanuit de nationale ploeg van Portugal', zegt Solskjaer. 'Het is nu nog veel te vroeg om te voorspellen waar we zullen eindigen dit seizoen. We moeten stabiel blijven presteren en laten zien tot waartoe we in staat zijn. De sfeer in het stadion is in positieve zin veranderd sinds de komst van Cristiano. Zo zouden onze fans zich altijd moeten voelen.'

Volgende stap
Bruno Fernandes verwacht dat Manchester United met Ronaldo zich nog nadrukkelijker kan mengen in de Engelse titelstrijd. 'Iedereen weet wat Cristiano in het verleden al voor de club heeft betekend en we zijn heel erg blij dat hij hier nu weer is. We merken nu al dat we sterker zijn dan aan het einde van vorig seizoen en nu is het tijd om de volgende stap te gaan maken', aldus Fernandes, die net als Ronaldo het net vond tegen Newcastle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.