Solskjaer doet belofte aan twijfelende Cavani

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer hoopt vurig dat Edinson Cavani er een jaartje aan vastplakt bij Manchester United. De 34-jarige Uruguayaan, donderdagavond de grote uitblinker in het Europa League-duel met AS Roma (6-2), twijfelt over zijn sportieve toekomst, zo heeft zijn vader al herhaaldelijk laten weten.

Solskjaer doet belofte aan twijfelende Cavani
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
6 - 2
AS Roma
AS Roma

'Hij is zoveel meer dan een doelpuntenmaker… Nu Cavani al zo lang actief is, zie je ook de rust in zijn spel. Kijk bijvoorbeeld naar zijn assists van vanavond', zo prees Solskjaer na de overtuigende zege in deel één van het tweeluik in de halve finale vooral het voorwerk van de ex-speler van Paris Saint-Germain.

Cavani, die ook twee treffers voor zijn rekening nam op Old Trafford, zou moeite hebben om te settelen in Manchester. 'Voor zijn komst had hij een paar maanden niet gespeeld, daarna moest hij langzaam weer toewerken naar zijn topvorm. Hij weet hoe ik over hem denk. Ik zou hem graag nog een jaar tot mijn beschikking hebben, we hebben daarover ook gesproken.'

In Cavani's contract is een optie opgenomen waardoor hij ook volgend seizoen nog actief kan zijn voor The Red Devils. Voorwaarde is alleen wel dat alle partijen daarmee instemmen. 'Dit seizoen is het natuurlijk moeilijk met de pandemie, maar ik heb hem een vol Old Trafford beloofd. Manchester is echt heel anders zonder fans in het stadion. Hij moet gaan voelen hoe het is om doelpunten te maken voor het Stretford End met supporters. Wij hebben namelijk de beste fans en niets mooiers dan met hen je doelpunten te vieren.'

Cocu
Met zijn 34 jaar en 74 dagen werd Cavani donderdag de oudste speler met twee doelpunten in een Europese halve finale sinds Phillip Cocu in 2005. De oud-international had 34 jaar en 187 dagen op de teller staan toen hij namens PSV tweemaal scoorde tegen AC Milan in de halve eindstrijd van de Champions League. Het mocht niet baten voor de Eindhovenaren, die ondanks een 3-1 zege strandden in het miljardenbal.

Edinson Cavani siert de achterpagina van The Daily Mirror.
Edinson Cavani siert de achterpagina van The Daily Mirror.
Solskjaer wil Cavani dolgraag behouden
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.