Solari wijt puntenverlies Real Madrid aan nieuwe blessure Bale

Santiago Solari heeft een opmerkelijke verklaring voor het puntenverlies van Real Madrid donderdagavond op bezoek bij Villarreal (2-2). De trainer vond het uitvallen van Gareth Bale een cruciaal moment in de wedstrijd.

Bale speelde een bijzonder ongelukkige wedstrijd en keerde na rust vanwege een blessure niet meer terug op het veld. Hoewel de Welshman in de eerste helft totaal niet uit de verf kwam, was het uitvallen van de linkerspits in de ogen van Solari toch het breekpunt voor zijn ploeg.

'We hadden de overwinning binnen en hadden het moeten beslissen, maar zij bleven maar drukzetten en maakten de gelijkmaker. Bale kreeg in de eerste helft een flinke tik en kon niet verder vanwege een verrekking. Daarna hadden we onvoldoende diepte in ons spel. Zijn wissel had een groot effect op de wedstrijd', oordeelde Solari.

Solari wisselde in de tweede helft ook uitblinker Luka Modric. 'Modric had griep, maar gaf desondanks alles op het veld en bracht veel energie in ons spel. Ik ben erg dankbaar voor wat hij liet zien, maar negentig minuten was geen optie. We wisten dat we hem zouden moeten wisselen.'

'Ik vind niet dat we de controle verloren in de eerste helft. In mijn ogen was het puur een gebrek aan diepte na het uitvallen van Bale. Daardoor konden we Villarreal geen pijn meer doen. We hebben wel kansen gehad, maar waren niet zorgvuldig genoeg', aldus Solari, die Bale's vervanger Isco nog complimenteerde. 'Ik vond hem erg goed.'