Soap rond voormalig Ajax-target Sulemana drijft 'magisch' talent naar Vitesse

Reacties

Vitesse heeft de zevende nieuweling van deze transferzomer gepresenteerd. Het gaat dit keer om Yann Gboho, een twintigjarige vleugelaanvaller van Stade Rennes. Hij wordt voor één seizoen gehuurd.

Soap rond voormalig Ajax-target Sulemana drijft 'magisch' talent naar Vitesse
© Pro Shots

Eerder in deze window haalden de Arnhemmers al Daan Reiziger, Toni Domgjoni, Julian Von Moos, Romaric Yapi, Nikolai Baden Frederiksen en Markus Schubert naar de Gelredome. Zij vormden tot donderdag de zes nieuwkomers, terwijl er met Thomas Buitink (terug van verhuur), Loïs Openda en Jacob Rasmussen (beiden wederom gehuurd) ook wat bekende namen terugkeerden in Arnhem.

Daar is nu dus Gboho bij gekomen. Hij was bij Stade Rennes overbodig geworden, mede door de komst van voormalig Ajax-target Kamaldeen Sulemana, die na een heuse soap toch niet voor Amsterdam koos. Gboho deed vorig seizoen in tien Ligue 1-duels mee, waarvan twee als basisklant. Eén van die twee basisplekken kreeg hij in november 2020, op bezoek bij Paris Saint-Germain (foto). Daar kwam hij Mitchel Bakker regelmatig tegen. In totaal heeft de Frans jeugdinternational (met roots in Ivoorkust) twee keer gescoord en drie assists gegeven voor Rennes.

'Ik ben ervan overtuigd dat ik hier de volgende stappen in mijn ontwikkeling kan zetten. Met mijn creativiteit, techniek en snelheid hoop ik van waarde te kunnen zijn voor de ploeg', aldus Gboho op de clubwebsite. 'Het is top dat Vitesse dit seizoen ook Europees voetbal gaat spelen. Mijn zeven optredens in Europees verband smaken namelijk naar meer. Ik kijk ernaar uit om op het veld te staan en er iets moois van te maken met de staf en mijn nieuwe teamgenoten.' Overigens werd Gboho gepresenteerd met een fraai filmpje. 'De magie is gearriveerd', zo staat daarbij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.