Snikhete generale repetitie Seedorf eindigt in gelijkspel

Reacties

Kameroen heeft de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de strijd om de Afrika Cup gelijkgespeeld. In het snikhete Doha, waar het gedurende het duel boven de veertig graden was, werd het 1-1 tegen Mali.

Snikhete generale repetitie Seedorf eindigt in gelijkspel

Ajacied Andre Onana stond bij de ploeg van coaches Clarence Seedorf en Patrick Kluivert in de basis. Toen de sluitpost het veld betrad was het liefst 41 graden. De hoge temperaturen hadden logischerwijs hun uitwerking op het spel, Seedorf zal dat meenemen als een van de verklaringen voor het weinig overtuigende spel van zijn ploeg.

Voor rust werd er twee keer gescoord. In de 21ste minuut moest Onana de bal uit zijn net halen. Youssouf Koné pegelde de bal vanaf zo'n zeventien meter in de bovenhoek. De linksback van Lille zorgde er met zijn knal voor dat Onana kansloos was.

Op slag van rust kwam de formatie van Seedorf op gelijke hoogte. Een schitterende voorzet van Clinton N'Jie (Olympique Marseille) belandde op het hoofd van Christian Bassogog en de krachtige kopbal van de spits van het Chinese Henan Jianye was goed voor de gelijkmaker: 1-1.

Na rust werd er volop gewisseld door beide Afrika Cup-deelnemers. Mede door een redding van Onana op een inzet van Moussa Doumbia werd er niet meer gescoord.

Seedorf kan zich met Kameroen nu richten op Guinnee-Bissau, de eerste tegenstander in Groep F van de strijd om de Afrika Cup. Ghana en Benin zijn de andere tegenstanders. Mali zal het in de groepsfase opnemen tegen Tunesië, Angola en Mauritanië.

In de slotfase had nog wel een opmerkelijk incident plaats:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Kameroen
Meer over Kameroen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.